A zase ta svatba :)

Uplynul rok a mě opět čeká focení svatby a opět jako hlavní a jediný fotograf. Ani nyní si nejsem 100% jistá výsledkem, přeci jen se jedná o jednu z nejtěžších fotografických disciplín, ale na rozdíl od loňského focení mám již více zkušeností a vím na co si dávat pozor. Je to velká výzva, ale já se s ní poperu :) Stejně jako loni si pročítám mnoho článků, hledám spousty obrázků pro inspiraci a snažím se připravit jak teoreticky tak i prakticky. Nechci nic podcenit a tak si se snoubenci sjednávám schůzku, kde probereme veškeré podmínky focení a detaily jejich velkého dne. 

 

Den D se bude konat 11.4.2014

tak mi držte palce...


Od focení uběhlo pár týdnů a já se s vámi podělím o své zážitky.

Jako správný fotograf jsem byla na místě focení už cca půl hodiny před příjezdem, lehce nervózní, ale odhodlaná podat 100% výkon :) Proběhla jsem si veškerá místa pro následné aranžované foto a přemýšlela co vše a jak nafotím. No po pravdě, vymýšlela jsem i trošku dá se říci "bejkárny" :D ale myslím, že výsledek stál za to.

Pomalu se blížil čas příjezdu svatebčanů a já si již nastavila fotoaparát, abych nafotila vystupující nevěstu se ženichem. Bylo pod mrakem a já byla ráda za ideální počasí. Samozřejmě sotva přijeli, vysvitlo sluníčko a já musela rychle pře nastavovat, první fotky se tedy moc nepovedli, nic méně to nebylo naštěstí nic, co by se nedalo zopakovat a nafotit dodatečně. Nenechala jsem se rozhodit a pokračovala ve focení, vždyť to nejtěžší mě ještě čekalo… Obřad.

Před obřadem jsem stihla ještě pár fotek na schodišti a v čekací místnosti a pomalu jsem si šla do obřadní síně nastavit fotoaparát.

Vše bylo nastavené a obřad mohl začít. A teď to nesmím zkazit! :)

Začala hrát hudba a pomalu přicházela nevěsta se ženichem a svědkové.   Já postupně fotila ty nejdůležitější momenty. Přišel pan primátor a obřad začal a pomalu už přicházel ten moment, "vyměňte si prstýnky a dejte si první novomanželské políbení". Byla jsem do focení zapálená a nevnímala tolik okolí, když v tom na mě pan primátor promluvil a povídá: "Pojďte si to nafotit klidně sem". No v tu chvíli jsem se rozhodila a u polibku udělala no špatnou fotku, ale naštěstí se vše povedlo zachránit a dokonce novomanželům se i líbila. Každopádně já jsem již poučená a nesmím se za každou cenu nechat rozhodit.  Následovalo podepisování a ze mě vše spadlo, protože jsem věděla, že to nejtěžší mám za sebou a snad zdárně :)  Teď už následovalo jen skupinové a aranžované foto, které jsem si náležitě užívala :) No posuďte sami.

Více foto zde