Focení svatby ....

...aneb jak jsem do toho vlastně spadla :)

 

Jednoho krásného dne jsem se kamarádce zmínila při focení, že mám jeden sen, vyzkoušet si focení svatby. Protože se měla za nedlouho vdávat bylo téma svatba celkem aktuální a hodně probírané. Nakonec po dlouhé debatě jsme se dostali k tomu, pokud bych chtěla, že můžu jít fotit jako druhý fotograf. To pro mě byla super nabídka, zkusím něco nového, něco se přiučím a třeba bude ještě sranda a to jsme se nespletla, sranda opravdu byla....když jsem v den svatby přijela na místo :)

 

Jako amatérský fotograf jsem měla trošku trému a snažila se na velký den D alespoň trošku připravit, jak teoreticky tak prakticky, přečetla jsem spousty článků,  nafotila plno fotek v místě konání i mimo a snažila jsem se najít inspiraci na internetu. Přišel den D. a s ním přišlo i překvapení :)

 

Přijela jsem k budoucím manželům, kde jsem po chvíli zjistila tu skvělou novinu "vypadl nám kameraman, tak první fotograf se ujme kamery a ty budeš hlavní fotograf". Super, blesklo mi hlavou  a co teď? :-D Mám vzít nohy na ramena, co když něco nezvládnu... ne tyto myšlenky musely jít stranou, já to budu muset zvládnout. A tak sem začala focením příprav, které jsem si celkem užila a nějak ani nemyslela na to, že by se mohlo něco zvrtnout.

Čas se krátil a pomalu se blížil odjezd na obřad, ženich i nevěsta si nastoupili do auta, oba jsem se snažila hezky vyfotit a jelo se. V autě jsem udělala pár fotek auta s nevěstou ve zpětném zrcátku a pomalu sem začínala přemýšlet nad průběhem obřadu. Hlavou mi létaly myšlenky o tom jak bude vše probíhat, jak nastavit fotoaparát, co blesk, stihnu všechny důležité momenty... Ano musím, snoubenci byli řádně poučeni jak se správně políbit a správně si vyměnit prstýnky, tedy pouze upozorněni ať si oba momenty prostě "užijí" a nikam nespěchají :) Začala hrát hudba, přišel ženich, svatebčané a nakonec i nevěsta a obřad byl v plném proudu. Nakonec přišla výměna prstýnků a nakonec i polibek, kde jsem lehce zaváhala. Paní oddávající řekla... "vyměňte si snubní prstýnky a polibte se (bohužel polibte se jsem neslyšela, takže jsem trošku zaváhala), ale i tak jsem vše stihla nafotit.  Bylo konec obřadu a přišlo společné focení a aranžované foto, to už jsem si celkem užívala a po boku již prvního fotografa a kameramana v jednom jsme šli fotit. Dohromady jsme měli spoustu nápadů a focení jsem si užívala. 

Bylo fajn si focení svatby zkusit, ale příště opravdu jako druhý fotograf... :)

 

I když člověk nikdy neví :D


 

Více foto ve fotogalerii svatební nebo na této stránce...... ZDE